Erik Åström, fjolårets vinnare av jägarklassen i BD-cup. Foto: Roger Lundqvist

Fortsatt satsning på ökat jaktskytte

Jägareförbundet Norrbotten kommer även sommaren 2019 vara medarrangör till jaktskyttesatsningen BD-cup. Målet är att få fler jägare i länet att öva skytte under lättsamma former. I fjol sköt nästan 100 olika jägare någon av de ingående deltävlingarna.

Även i år består BD-cup av fem deltävlingar och har utformats i nära samarbete med en arrangörsgrupp vilket lett till följande tävlingar:
Kuljaktstig i Kalix 30 maj, lerduvestig i Sunderbyn 2 juni, kombitävling, älg/nordisk trap, på Knöppelåsen i Luleå 12 juni, kombitävling älg/tjäderstig i Älvsbyn 15 juni samt avslutningsvis hageljaktstig i Vojakalla 18 augusti.

 

Tävling för alla

Det fina med BD-cup är att det går alldeles utmärkt att skjuta enskilda tävlingar, men för den som aspirerar på höga slutpoäng så lönar det sig desto fler tävlingar man skjuter. Nivån på svårighetsgraden kommer att vara sådan att det finns goda möjligheter till träff även för den som vanligtvis inte skjuter så mycket.
Jägareförbundet Norrbotten kommer att bidra med fina medaljer i varje deltävling i respektive klass och även fina pokaler till slutsegrarna i respektive klass.
Håll utkik efter annonser till tävlingarna genom att gå in och gilla Jägareförbundet Norrbotten på Facebook, samt på hemsidan.

 

Roger Lundqvist

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Samtidigt på JaktPlay