Arkivfoto: Johnny Olsson

Försvarsmakten vill ha jägarnas hjälp i spionjakt

Försvarsmakten vill ha de öländska jägarna om hjälp med att få information om misstänkt spionverksamhet.

Enligt Försvarsmakten och SÄPO pågår det ständigt dold underrättelseinhämtning mot Sverige och svenska intressen. Det här framgår av ett utskick som nyligen skickades ut av Försvarmakten till bland andra jägare på Öland.

”Som jägare är du observant och pålitlig. Du rör dig dessutom mycket i skog och mark. Men framför allt är du bekant med normalbilden, det vill säga, du vet hur det ser ut när allt är frid och fröjd”, skriver de i utskicket, rapporterar Ölandsbladet.

 

Tipslinjen

Men enligt Janne Boman, informationschef på Militärregion Syds stab vid P 7 i Revinge, är det inte bara jägare som fått utskicket.

– Det här är inte direkt riktat till jägarna på Öland utan även till övriga Kalmar län som ingår i Tipslinjens pilotprojekt, säger Janne Boman till Ölandsbladet.

Tipslinjen startades i september förra året i Kalmar och på Öland. Försvarsmakten vill få bättre kontakt med allmänheten och via Tipslinjen kan allmänheten därför ringa om de har sett något misstänkt eller avvikande beteende i närheten av skyddsobjekt som är viktiga för Försvarsmakten eller övriga samhället.

– Vi konstaterar att det överlag sker underrättelseinhämtning mot Sverige. Vi grundar det inte på någon enskild företeelse på Öland. Folk behöver inte vara oroliga men ser de något konstigt får de gärna höra av sig, säger Janne Boman till Ölandsbladet.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev