Trots långt ifrån bra förhållanden har ett lodjur skjutits i Västra Götaland. Lodjuret på bilden fälldes under en annan jakt. Foto: Jan Henricson

Första lodjuret fällt under årets licensjakt

Ett lodjur har fällts i Ulricehamns kommun. Såvitt den information som föreligger sköts därmed det första djuret under årets licensjakt i Västra Götaland.

Jakten på lodjuret inleddes i Jönköpings län men avslutades i Västra Götaland, enligt enhetschef Anita Bergstedt på Länsstyrelsen i Västra Götaland. Djuret sköts i Ulricehamns kommun, i närheten av Kölingared.

Enligt jägare som deltog i jakten då lodjuret sköts och som kontaktat Svensk Jakt, har emellertid jakten bedrivits enbart i Västra Götalands län.

Lodjuret, som är en vuxen hona, sköts för hund.

 

Resultatet av en lyckad jakt i Västra Götaland. Åttaåriga tiken Bira, som är en blandning av plotthund, hamiltonstövare och finsk stövare, med det fällda lodjuret. Foto: Privat

Avlyst jakt

Jakten på lodjur är därmed avlyst i Ulricehamns kommun, men får fortsätta inom jaktområde 3 i den del som omfattas av Borås kommun där ytterligare ett lodjur får fällas.

Totalt får fem lodjur fällas i Västra Götalands län. Jakten är uppdelad i fyra delområden.

 

Lodjur fällt i Östergötland

Lite senare på förmiddagen meddelade Länsstyrelsen i Östergötland att ett lodjur fällts i länets södra jaktområde.

Jakten lyckades trots att jägare i området som Svensk Jakt varit i kontakt med rapporterar om dåliga förhållanden, utan spårsnö och med skarpt underlag.

I Östergötland återstår i skrivande stund nio lodjur på licensen.

 

Även i Jönköping

Lodjursjakten verkar gå bäst i södra Sverige den här premiärdagen, då Länsstyrelsen i Jönköpings län, strax innan lunchtid rapporterade att ett lodjur fällts inom jaktområde 2 i västra delen av länet.

Därmed återstår nio lodjur av licensen i Jönköpings län.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev