Förslag om kronhjort på remiss

Regeringen vill nu utreda och utveckla kronhjortsförvaltningen. Foto: Kenneth Johansson

Regeringen vill ha en långsiktigt hållbar förvaltning av kronhjort och föreslår bland annat ökad samordning med älgskötselområden. Förslagen ska nu ut på remiss.

Regeringen vill nu utreda och utveckla kronhjortsförvaltningen. Ett led i det är att öka samordningen med älgskötselområden. Detta för att förhindra uppkomst av för stora tätheter av kronhjort med risk för skador på skog och gröda.
– Jag ser fram emot remissinstansernas svar på hur vi kan förbättra förutsättningarna för en långsiktigt hållbar förvaltning, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht.

Jakt efter kronhjort
Naturvårdsverkets rapport om kronhjort enligt regleringsbrevet 2015 är nu ute på remiss tillsammans med ytterligare förslag som rör jakt efter kronhjort. Efter att remissinstanserna har lämnat sina yttranden tänker regeringen ta ställning till vilka förändringar som behöver göras.
Regeringen kommer även att ge Naturvårdsverket uppdrag i regleringsbrevet inför 2016 att, i den mån det är ändamålsenligt, även inkludera analys och förslag avseende kronhjortsförvaltningen i samband med utredning av frågan om en långsiktig stabil finansiering av älgförvaltningen.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev