Försäkringsbolag avslutar sponsring av Djurskyddet

Länsförsäkringar Jämtland avbryter sitt sponsoravtal med Djurskyddet. Försäkringsbolaget ”vill vara helt fristående från Djurskyddets i Sveriges opinionsbildande verksamhet” och avslutar därför sponsringen.

Djurskyddet Sverige är bland annat emot löshundsjakten i landet. Sponsringen av Djurskyddet uppmärksammades av en privatperson.
Via Facebook ifrågasatte han Länsförsäkringars sponsring eftersom Djurskyddet är ”en organisation som verkar för att förbjuda all jakt”.
Länsförsäkringar Jämtland svarade på sin Facebooksida att ”vi stöttar katthemmet tillsammans med Agria, dvs Djurskyddet i Jämtlands verksamhet som handlar om att ta hand om övergivna katter. Vi sponsrar inget annat.”
Efter fortsatta Facebookprotester väljer Länsförsäkringar nu att hoppa av samarbetet helt och hållet.
”Vi har stöttat Katthemmet i Jämtland i mycket liten omfattning, några tusenlappar som stöd, under ett par år. Som lokalt och kundägt försäkringsbolag, där vår sponsring ska bidra till att stärka våra kundrelationer, vill vi vara helt fristående Djurskyddet i Sveriges opinionsbildande verksamhet. Därför väljer vi att inte fortsätta med stödet till Katthemmet i Jämtland, som drivs av Djurskyddet i Jämtland, som i sin tur är en del av Djurskyddet i Sverige”, meddelar Länsförsäkringar Jämtland. 

Inget nationellt samarbete med Agria
Försäkringsbolaget Agria uppger till Svensk Jakt att bolaget inte har något nationellt samarbete med Djurskyddet.
– Däremot har vi valt att stötta några lokala kattstall som hjälper hemlösa katter, skriver Pernilla Melander, kommunikationsansvarig för Agria, i ett mejlsvar till Svensk Jakt.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev