Partierna har inte råd att nonchalera det som engagerar över en halv miljon röstberättigade: vargar, älgar, fjälljakt och vapen har större betydelse än vad många tror. Foto: Mostphotos

Partierna har inte råd att nonchalera det som engagerar över en halv miljon röstberättigade: vargar, älgar, fjälljakt och vapen har större betydelse än vad många tror. Foto: Mostphotos

För dig som går i valet och kvalet

Går du fortfarande i valet och kvalet? På svenskjakt.se hittar du all information du behöver för att bestämma vilket parti du ska rösta på. I varje fall om jaktfrågorna påverkar ditt val.

Historiskt har jaktfrågor inte stått särskilt högt på partiernas agendor. Ett partis inställning har fått bestämmas närmast slumpartat, ofta av någon riksdagspolitiker som visat intresse för frågan. Och det kan ha blivit för eller emot.

Men de senaste mandatperioderna har något hänt. Allt fler partier har jaktpolitiska program där jakt och viltvård i flera fall beskrivs i positiva ordalag, och där det finns förslag på vad man vill åstadkomma inom området.

 

Ta jägarna på allvar

Och det är kanske inte så konstigt. Hur de politiska partierna ställer sig i jaktfrågor spelar en stor roll för en stor väljargrupp. Det vet naturligtvis politikerna om.

Svensk Jakts webbfråga svarar 89 procent av läsarna att jaktfrågorna är viktiga eller till och med avgörande för vilken röstsedel de stoppar i valkuvertet. Vi vill inte påstå att en sådan webbenkät säger hela sanningen, men det visar att politikerna bör ta jägarna på allvar.

 

Många artiklar

Klassiska politikområden som invandring, skola, sjukvård, skatter och klimat tar förstås störst plats i debatten.

Men partierna har inte råd att nonchalera det som engagerar över en halv miljon röstberättigade: vargar, älgar, fjälljakt och vapen har större betydelse än vad många tror.

Under sommaren och inför söndagens val har Svensk Jakt publicerat en lång rad jaktpolitiska artiklar. Utöver det ett stort antal debattartiklar.

Jägare som inte har bestämt sig kan läsa allt vi publicerat om valet 2018 här.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev