Jessie Langhard sköt en älg, hennes första. Foto: Linn Adolfsson

Favorit i repris i skogen – tre fällda älgar

Premium

För tredje året i rad bjöd det kvinnliga jaktnätverket JAQT in till älgjakt i Säfsen, norra Dalarna. 20 kvinnor från olika delar av Sverige välkomnades för fyra dagars älgjakt med inslag av utbildning inom skytte och ammunition.

Söndagen inleddes med lunch på Säfsens prästgård och vidare avfärd mot skjutbanorna. Eftermiddagen inleddes med en utbildning om säker jakt, där deltagarna fick en ordentlig genomgång av etik och säkerhet inför stundande jaktdagar.

Efter denna följde inskjutning av samtliga vapen samt möjlighet att prova skytte på 300 meter lång bana samt träning på löpande älg.

Gemensam middag

– Jag tyckte att det var otroligt roliga och lärorika dagar i Säfsen, där goda möjligheter för träning fanns med hjälp av experter på plats, säger deltagaren Jessie Langhard.

Dagen avslutades med utbildning inom ammunition samt gemensam middag på Säfsens prästgård.

 

Hela jaktgänget samlat för en gruppbild. Foto: Malin Liljeholm

Följande tre dagar spenderades på den 12.000 hektar stora jaktmarken, där deltagarna fick lyssna på ekande ståndskall av de duktiga älghundarna och njuta av vacker miljö. Lunch serverades ute på marken kring en värmande eld.

– Jakt är ju jakt och det finns inga garantier att få se några djur, jag hade inga förväntningar på att faktiskt skjuta en älg. Mitt fokus var att få komma ut i skogen i några dagar med gott sällskap och lära mig så mycket som möjligt då jag är ny jägare, säger Jessie Langhard.

Tre fällda älgar

Jakten blev lyckad med många älgobservationer och totalt tre fällda älgar.

– En ko med kalv kom ut ur skogen vid mitt pass. Jag fick världens adrenalinpåslag efter att jag skjutit, men skottet satt där det skulle. När hundföraren kommit fram och meddelat att kalven låg på plats blev jag så otroligt glad. Det var min första älg, säger Jessie Langhard.

Hem åkte glada jägare laddade med ny kunskap och flertalet nya bekantskaper som redan planerar nya jakter ihop.

 

Malin Liljeholm

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Samtidigt på JaktPlay