Evidensia bryter med Djurskyddet

Evidensia och Djurskyddet Sverige har idag enats om att inte fortsätta arbeta efter nuvarande samarbetsavtal eftersom fokus hamnat på andra frågor än sällskapsdjurens hälsa, skriver Evidensia i ett pressmeddelande.

– Flera av Evidensias kunder har reagerat kraftigt och tolkat det som att vi sponsrar Djurskyddets verksamhet och delar allas deras värderingar. Vi arbetar med djurhälsa och djursjukvård och tar inte ställning till frågor runt till exempel jakt och rovdjurspolitik. Eftersom fokus hamnat på fel frågor väljer vi nu att inte fortsätta med vårt samarbete. Ambitionen att arbeta med förebyggande frågor finns kvar men det får ske inom andra ramar meddelar Eva Engström, marknadschef på Evidensia Djursjukvård.
Syftet med samarbetet var inriktat på hur man tillsammans kan anordna aktiviteter som främjar sällskapsdjurens hälsa, framförallt genom ID-märkning och kastrering av katter. Hur parterna kan arbeta för att få fler friska sällskapsdjur och särskilt att höja kattens status får bli en framtida fråga, meddelar företaget.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev