Den europeiska jägarorganisationen FACE startar tillsammans med CIC en insamling till stöd för flyktingar från Ukraina. Foto: FACE

Europas jägare står solidariska med Ukraina

Nu kan Europas jägare dra sitt strå till stacken för att hjälpa det krigsdrabbade Ukraina.

Som svar på den humanitära krisen i Ukraina har jägarfederationen FACE tillsammans med CIC mobiliserat sina medlemsorganisationer för att stödja humanitära hjälporganisationer, säger FACE i ett pressmeddelande.

 

Många vill hjälpa

Jaktföreningar och jägare från Ukrainas grannländer, inklusive Ungern, Slovakien, Rumänien och Polen, tillhandahåller hjälp till det ukrainska folket och kompletterar befintliga humanitära insatser vid sina gränser till Ukraina.

Bord, bänkar och köksutrustning samt mat och dryck har köpts in. Planen är att servera varma måltider till flyktingar som korsar gränsen från Ukraina till Ungern, Slovakien och Rumänien.

 

Startar insamling

Som en del av FACE-CIC-initiativet doneras varm mat (inklusive viltkött), drycker, samt viktig utrustning. Om du vill erbjuda stöd till de som drabbats av denna förödande krigskris, går det bra att skänka pengar.

När FACE och CIC får in ekonomiska bidrag kan omfattningen av hjälpen öka. FACE garanterar att alla intäkter går direkt till att hjälpa människor i desperat behov.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev