EU-komissionens ordförande Ursula von der Leyen. Foto: Etienne Ansotte

EU-kommissionens ordförande drabbad av vargangrepp

Vid ett vargangrepp i tyska Niedersachsen dödades natten till fredag en ponny som tillhör EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen. Det rapporterar flera tyska medier.

Ursula von der Leyen, tidigare bland annat arbetsmarknads-, social- och försvarsminister i Tyskland och sedan 2019 EU-kommissionens ordförande, har drabbats av ett vargangrepp, i vilket en häst dödades.

Angreppet ägde rum på familjen von der Leyens gård i Beinhorn, nordöst om Hannover i Niedersachsen natten till fredag. Enligt tyska medier handlar det om en ponny, som vistats i en hage på gården.

Ursula von der Leyen är sedan många år aktiv dressyrryttare och har flera hästar på familjegården i Niedersachen. Vid ridsport-EM i Aachen 2015 deltog von der Leyen exempelvis i sin dåvarande egenskap, som Tysklands försvarsminister, som ryttare i mästerskapets invigningsceremoni.

 

Beinhorn (Burgdorf). Karta: Google maps

Enligt tidningen Hannoversche Allgemeine Zeitung var det familjen von der Leyens 30-åriga ponny ”Dolly” som föll offer för vargen.

– Hela familjen är fruktansvärt medtagen av det inträffade, säger Ursula von der Leyen till HAZ.

Tidningen Bild rapporterar att jägare i det aktuella området i flera år rapporterat om ökad vargförekomst – och varnat för fler förestående angrepp på tamdjur.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev