Eriksberg ligger strax väster om Karlshamn i Blekinge.

Eriksberg ligger strax öster om Karlshamn i Blekinge.

Eriksberg vill hägna skärgårdsö

Safariparken Eriksberg öster om Karlshamn i Blekinge har ansökt om att få hägna in ön Dragsö för att minska risken för att smittsamma sjukdomar sprids.

Dragsö som ligger inom Eriksbergs naturreservat har begränsningar i tillträdesrätten redan i dag. Allmänheten kan endast besöka ön under sommarmånaderna, mellan perioderna för kalvning och brunst för kronviltet som finns på ön.

Människor kan nå ön med båt från skärgårdssidan. Genom att området hägnas vill viltparken styra besökarna att komma via parkens huvudingång.

SVT Blekinge skriver att Eriksberg har avböjt att kommentera ärendet, samt att Friluftsfrämjandet i Karlshamn, som är en av länsstyrelsens remissinstanser, är kritiska till ett stängsel runt Dragsö.

– Att stänga och släcka allemansrätten är vi givetvis helt emot. Det går inte att bedriva friluftsverksamhet då, säger Kennet Sernevi i Friluftsfrämjandets styrelse till SVT.

I ansökan till länsstyrelsen skriver Eriksberg att stängslet ska uppföras för att minska risken för smittspridning, säkerställa djurskyddet samt för att ha kontroll över vilka som besöker ön.

 

 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev