Arne Axelsson med den magnifika tjuren han fick skjuta i Kexås som ligger mellan Rydaholm och Moheda, i Kronobergs län. Foto: Privat

Arne Axelsson med den magnifika tjuren han fick skjuta i Kexås som ligger mellan Rydaholm och Moheda, i Kronobergs län. Foto: Privat

En dröm gick i uppfyllelse

Jag vill berätta om älgjakten i Kexås i Kronoberg då jag fick skjuta en tjur som var utöver det vanliga. En dröm som alla jägare har gick i uppfyllelse för min del.

I slutet på första älgjaktveckan, efter en gemensam lunch då vi bestämde att vi skulle gå igenom ett mindre område med hund, lottades jag till ett pass som vi i år flyttat till en ny plats.

Efter cirka en halvtimmes väntan hörde jag hur en gren knäcktes bland tät björkskog. Fram kom en älgtjur som jag såg hade horn, men hur stora gick inte att avgöra då.

Efter mitt andra skott tappar tjuren fart och vänder upp snett emot mig, innan den lägger sig på en plats där hornen delvis doldes av en buske.

Jag sitter och samlar mig efter den snabbt övergående jaktsituationen då hundföraren kommer fram och drar upp älgens huvud för att kunna räkna taggarna. 20 stycken!

Då först började jag fundera på vad jag haft lyckan att få vara med om. En dröm som jag tror alla jägare har gick i uppfyllelse för min del.

Arne Axelsson
Rydaholm

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Samtidigt på JaktPlay