Publicerad 22 augusti 2018 - 09:04

De tre medaljörerna sammanlagt vid årets Jägar-SM. Från vänster: Tvåan Linus Mellgren, segraren Emil Håkansson och trean Christian Andreasson. Foto: Lars Björk

De tre medaljörerna sammanlagt vid årets Jägar-SM. Från vänster: Tvåan Linus Mellgren, segraren Emil Håkansson och trean Christian Andreasson. Foto: Lars Björk

Emil återigen bästa skytt vid Jägar-SM

Emil Håkansson segrare vid årets Jägar-SM i Åmål. Han utmanades dock hårt av en junior från Jämtland i år. Även om Emil inte vann ifjol, då han var tvåa, så har han ett antal segrar de senaste åren.

Emil ledde redan efter första dagen med 381 poäng, vilket var fyra poäng före junioren Linus Mellgren från Jämtland. På tredjeplats var Ulf Edén med sex poäng mindre än Linus. Sedan var Christian Andreasson på fjärdeplats med 364 poäng.

 

Först ut

Andra dagen var Emil Håkansson och Linus Mellgren först ut med att skjuta på förmiddagen. Emil fortsatte med sitt stabila skytte och fyllde bocken med 100 poäng och 83 poäng på älgen. Trapen var det återigen 24 av 25 träff, det vill säga 96 poäng men på sportingen blev det bara en 22 poängare på trapen. Det gav slutresultatet 748 poäng.

Linus sköt jämnt med Emil och hade chans till seger om han på sin sista gren trap sköt en 25:a. Nu orkade inte Linus hela vägen utan sköt 21 träff, det vill säga 84 poäng och han slutade därmed på 733 poäng. Linus Mellgren gjorde ett strålande Jägar-SM och han ska vara mycket nöjd med sitt skytte.

Tredjeplatsen tog Christian Andreasson med 732, endast en poäng bakom Linus Mellgren.

 

Stormbyar

Här syns de två som basade på tävlingen och gjorde ett mycket bra arrangemang med övriga funktionärer, till vänster Joakim Karlsson samt Bengt Wallin.

De basade på tävlingen och gjorde ett mycket bra arrangemang med övriga funktionärer, till vänster Joakim Karlsson samt Bengt Wallin.

Årets Jägar-SM, ett samarrangemang av Åmåls jaktskytteklubb och Svenska Jägareförbundet, avgjordes i lite blandat väder. Fredagens träning genomfördes i nästan stormbyar varpå lerduvorna flög olika från gång till gång. Till tävlingarna på lördag och söndag var det dock endast lite regn under lördagseftermiddag och i övrigt bra skjutväder med både sol och mulet väder och nästan ingen vind.

Det var ett mycket bra arrangemang av Åmåls jaktskytteklubb där allt flöt på bra. Det enda som störde lite var att det blåste så mycket att vagnen som älgen satt på vickade bakåt så att den gick ovanför gränslägesbrytaren. Träningen fick då avbrytas medans det värsta blåsvädret gick förbi.

 

Grenar

I hagel vann Emil med fina 94 träff av 100 duvor och Per Gustafsson kom tvåa med 92 träff. För tredjeplatsen krävdes det särskjutning mellan Bernard Raimondo och Lennart Eriksson där Bernard var lite starkare och han knep därmed bronsmedaljen.

I kulan var Christian Andreasson mycket säker denna helg och sköt 94 och 96 på älgen samt 98 och 96 på råbocken, totalt 384 poäng. Kan också nämnas att han vid sin 96 serie på älgen sköt först åtta stycken 10:ors för att avsluta med två 8:or. Kanske lite nerver ändå?

Sedan var det två jämtar som belade de två övriga medaljplatserna nämligen silver till Linus Mellgren på 377 och brons till David Sandelin med 375 poäng.

 

Lag

I den föranmälda lagtävlingen var det Jämtland som var i topp med 2.146 poäng vilket var 10 poäng före Stockholm. Värmland knep bronset.

 

Lars Björk

Resultatlistan

Hela resultatlistan finns på Jägareförbundets hemsida under skytte.

Skribent

Svensk Jakt

webbredaktionen@svenskjakt.se

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Lindroth testar rakrepetrar

Mest läst

Mina artiklar
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret

Senaste från Annonstorget

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Samtidigt på JaktPlay

Svensk Jakt på Instagram