Sunna har återhämtat sig efter örnattacken och skäller fågel lika bra som tidigare. Något som gläder ägaren Ewert Lundström. Foto: Ewert Lundström

Efter örnattacken: Sunna jagar igen

Norrbottenspetsen Sunna som blev attackerad och skadad av en örn har återhämtat sig och jagar för fullt igen.
– Såren har läkt fint utan komplikationer, säger ägaren Ewert Lundström som skjutit några tjädrar undan sin nobstik.

Skogsfågeljakten hade precis startat när Skarnäbbens Sunna blev attackerad av en örn. Ewert Lundström, Skellefteå, hann fram i tid och kunde rädda sin hund.
Inga vitala organ var skadade enligt veterinären. Ewert Lundström tror pejlhalsbandet räddade livet på Sunna.

 

Djupa klomärken

– Men minnet av de fyra djupa klomärkena på huvud, hals och bringa får hon bära med sig resten av livet. Vi får nu hoppas det inte kommer påverka henne mentalt, sade Ewert Lundström till Svensk Jakt dagen efter örnattacken.

Och nu har han fått svaret. Sunna verkar inte ha påverkats mentalt. Två veckor efter händelsen släppte han henne i skogen igen. Och jaktlusten var det inget fel på.

 

Hittade tjädertupp

– Jag jagade i ett par timmar och glädjande nog har hon kvar både fart och vidd i söket. Hon hittade även en ung tjädertupp som hon skällde till skott, berättar Ewert Lundström.

Han har även hunnit med att skjuta ytterligare en tjädertupp samt en tjäderhöna undan sin duktiga trädskällare. Sunna var för övrigt mycket nära att kvalificera sig till Skallkungen (svenska mästerskapet för skällande fågelhundar).

– Hon har återhämtat sig bra och jag kan inte se att örnattacken medfört några negativas effekter. Det är en mjuk och fin tik som jag var rädd skulle påverkas mentalt, men lyckligtvis jagar hon som tidigare, säger Ewert Lundström.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev