Segraren Cornelia Dagobert till vänster och trean Eva-Lotta Ryd. Saknas på bilden gör tvåan Jessica Eriksson. Foto: Lars Björk

Duktiga skyttar gjorde upp på SM i kombinerat

Årets SM i kombinerat skytte bjöd på många fina resultat på Haninges fina banor. Nästan 40 skyttar kom till start.

I damklassen var det Cornelia Dagobert som med ett stabilt skytte sköt fina 352 poäng trots lite träning i år. Tillbaka efter några års frånvaro på tävlingar var Jessica Eriksson, hon belade andraplatsen. På tredje plats kom Eva-Lotta Ryd.

 

Ingen junior

En lite oroande utveckling är att det inte var någon junior med. Detta var också fallet vid de fyra NM-kval som hölls i maj i år. Kanske är våra jagande ungdomar lite mer rädda för pandemin, då de ännu inte är vaccinerade.

 

I oldboys fördelade sig pallplatserna med till vänster silvret till Karl-Johan Brindbergs och guld till Anders Benjaminsson och brons Pierre Håkansson. Foto: Lars Björk

I den största klassen, oldboys, var det ett bra och jämnt skytte på SM. Anders Benjaminsson vann på fina 368 poäng. Andraplatsen belades av Karl-Johan Brindbergs på 356p. Tredjeplatsen belades av tävlingsledaren Pierre Håkansson på 349 poäng. Det blev en särskjutning i hagel, där Karl-Johan vann över Anders. Även om bronset i hagel var det särskjutning, där Carl Söderberg vann.

 

Sponsor tävlade

En av sponsorerna till prisbordet hade med en representant, Michael Kvick från Zeiss, som sköt tävlingen för första gången.

– Mycket roligt skytte, detta måste jag vara med på nästa år också, sa Michael Kvick.

Bland veteranerna var det Bernard Raimondo som vann på 333 poäng. Silvret knep Mats Larsson och Conny Melin tog hem bronset.

 

Från vänster tvåan Mats Larsson i veteranklassen, segraren Bernard Raimondo samt trean Conny Melin. Foto: Lars Björk

Ny klass

I den nya klassen för skyttar över 70 år, superveteran, blev det en tät kamp där Svante Jonsson vann på 322 poäng. Endast en poäng bakom kom Bertil Kainulainen med Leif Nord på en tredje plats. Det var fem deltagare i denna nya klass, som också finns med när de nordiska mästerskapen ska genomföras de kommande fyra åren.

 

I den nya klassen superveteran fördelade sig medaljerna enligt följande, från vänster: silver Bertil Kainulainen, guld Svante Jonsson samt brons Leif Nord. Foto: Lars Björk

I insatsklassen vann Emil Håkansson på 368 poäng med Magnus Rönning på andra plats med 363 poäng och Per Gustavsson på tredjeplats med 359 poäng. Årets JägarSM, som är för öppenklassen, går i år i Malung och Vansbro den 7–8 augusti.

 

Lars Björk

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev