Publicerad 23 augusti 2018 - 15:08

Samboparet Elin Kohlström och Sebastian Nordvall fällde var sin björn inom loppet av en kvart på björnjaktspremiären. Foto: Lars-Henrik Andersson

Dubbel jaktlycka i björnskogen

Elin Kohlström, 25 år, och sambon Sebastian Nordvall, 29 år, från Linghed norr om Falun hade stor jaktlycka på björnjaktspremiären.
Först sköt Elin en björn på pass och strax därefter fällde Sebastian en stor björnhona på ståndskall undan gråhundarna Rikki och Silver.

Vissa jaktdagar stämmer allt. En sådan dag var i tisdags för samboparet Elin och Sebastian. De jagar i Linghed, cirka tre mil nordost om Falun.

Foto: Privat

– Vi hade fått våra pass tilldelade och vid halv sex-tiden i tisdags morse så satte vi oss på passen. Det tog inte lång stund förrän Sebastian rapporterade över radion att hundarna hittat björn. Inte långt därefter brakade det till och jag gjorde mig beredd. Jag skymtade först något brunt och sedan kom björnen i diket. Avståndet var cirka 60 meter, berättar Elin Kohlström.

På passet vid skogsvägen stod även Göran Andersson. Båda sköt och björnen markerade i skottet men försvann in i skogen igen.

– Efter cirka en kvart får vi höra att sambon skjutit en björn undan våra två gråhundar. Sebastian meddelade att han skulle komma över till vårt pass med hundarna. Han släppte hundarna på spåret vid vägen och det tog bara en minut så började de skälla. Björnen låg död 80 meter in i skogen.

Det var en björnhona som vägde 145 kilo. Den björnhona Sebastian sköt vägde 193 kilo.

 

Ni var två som sköt på björnen, hur gör ni med skinn och trofé?

– Göran har skjutit björn tidigare så jag fick ta skinnet och han tar rätt på kraniet. Vi kommer låta stoppa upp båda björnarna.

Och i december väntar paret tillökning.

– Det blir en häftig historia att berätta för vårt barn så småningom, säger Elin Kohlström.

 

Elin Kohlström och Göran Andersson stod på samma pass och fällde tillsammans en björnhona. Det var Elins första björn och samma dag fällde sambon Sebastian Nordvall också en björnhona undan sina gråhundar.

Elin Kohlström och Göran Andersson stod på samma pass och fällde tillsammans en björnhona. Det var Elins första björn och samma dag fällde sambon Sebastian Nordvall också en björnhona undan sina gråhundar. Foto: Privat

Skribent

Lars-Henrik Andersson

lars-henrik.andersson@svenskjakt.se

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Lindroth testar rakrepetrar

Mest läst

Mina artiklar
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen

Senaste från Annonstorget

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Samtidigt på JaktPlay

Svensk Jakt på Instagram