Foto: Marie Gadolin

Dokumentärserie sätter nytt ljus på vargattack

TV4 har producerat en dokumentärserie om vargattacken i Kolmårdens djurpark, då en djurskötare dödades.

I juni 2012 hittades en djurskötare död i ett av varghägnen på Kolmården. Det var första gången på 200 år som en människa hade dödats av vargar i Sverige. Men hade olyckan gått att undvika? Och vad visste de ansvariga om riskerna med arbetet?

I TV4:s dokumentärserie Vargattacken på Kolmården som börjar visas kommande måndag 30 mars, får tittarna följa polisens jakt efter svaren.

 

Två avsnitt

– Det här är en dokumentärserie i två delar som skildrar hur enormt riskfyllt arbetet i Kolmårdens varghägn var. Anders Wallberg som var utredande polis ger nu en unik inblick i arbetet med att kartlägga vad som faktiskt hände den där dagen i juni 2012. Vi har också träffat internationella experter som ger en helt annan bild av projektet Närkontakt varg, än den som under många år förmedlades av de ansvariga, säger Gustav Carlsson, exekutiv producent.

 

Riskfylld metod

Kolmårdens besöksverksamhet Närkontakt varg beskrevs som ett banbrytande projekt där helt vanliga besökare fick komma in och möta vargarna i hägnet. Förutsättningen för projektet var att djurskötarna skulle socialisera med vargarna, etablera relationer och dominera vargflocken, en metod som visade sig mycket riskfylld. Under polisutredningen uppdagades också en rad allvarliga brister i djurparkens rutiner.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev