Se riksdagsdebatten om jakt och ny viltmyndighet

I dag, onsdag, debatterade riksdagen miljö- och jordbruksutskottets förslag om att inrätta en ny viltmyndighet samt ett antal andra jaktfrågor. Du kan se debatten i efterhand här ovan.

Utskottet föreslår ett tillkännagivande om att frågan om inrättandet av en ny myndighet för jakt och viltförvaltning ska utredas senast under 2016. Det gäller även några andra kvarvarande frågor, som omfattades av den nerlagda Jaktlagsutredningens uppdrag.
Utskottet avstyrker övriga motioner, i huvudsak med hänvisning till pågående arbete och gällande regelverk. Det gäller bland annat en motion om rörlig belysning vid vildsvinsjakt, en motion om fjälljakt, motioner om bågjakt, jakt på allmänt vatten, trafikskadat vilt och förvaltning av älg och kronvilt.
I en kommittémotion yrkar Ulf Berg med flera (M) att Svenska Jägareförbundet även i fortsättningen ska ha intakt ansvar för det allmänna uppdraget. Regeringen gör just nu en översyn av uppdraget i samråd med Jägareförbundet. Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht svarade nyligen Sten Bergheden (M) i en interpellationsdebatt att uppdraget sköts på ett förtjänstfullt sätt. Det är formerna för uppdraget som ses över, inte Jägareförbundets uppdrag i sig.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev