”Det såg ut som ett vuxet djur”

Erik Wilhelmsson jobbar på en byggarbetsplats i området Bergdalen i Borås. På onsdagsförmiddagen fick Erik och hans jobbarkompisar på nära håll se den varg som rört sig i centrala Borås under dagen.

 

Det var vid 10.45 i förmiddags som vargen kom förbi oss. En arbetskamrat såg vargen komma gående på gatan och när den var ett partre meter ifrån honom ropade han till så den stannade. Han lyckades även få upp kameran och fota vargen, berättar Erik Wilhelmsson för Svensk Jakt.

Vargen hade inte något särskilt valpigt utseende, som jag bedömer det. Det såg ut som ett vuxet djur, säger Erik Wilhelmsson.


Inga observationer sedan lunch

Anita Bergstedt-Söderström, rovdjursansvarig vid länsstyrelsen i Västra Götalands län, säger till Svensk Jakt att myndigheten inte fått in några ytterligare rapporter om vargobservation i Borås sedan lunchtid.

Endera har den tagit sig ut ur stan, eller så trycker den någonstans, men vi har inte fått några fler observationer inrapporterade sedan tolvtiden, säger hon.

Det har setts varg till och från under hela vinter i stort sett i hela länet, så det är omöjligt att säga vilken varg det här kan vara. Vi har hur som helst inte vidtagit några särskilda åtgärder, utan avvaktar och ser om vi får in fler rapporter, säger Anita Bergstedt-Söderström till Svensk Jakt.


Vargen vid vattentornet

Teddy Bergström, suppleant i Jägareförbundets länsförening i Södra Älvsborg, berättar om att flera vargar rört sig kring Borås under senare tid. Under onsdagen stötte Teddys kamrat Thorbjörn Sund på vargen vid vattentornet i centrala Borås och fick några bra bilder, som kan ses här nedan.


Foto: Thorbjörn Sund

 

 

Läs mer:

Varg rör sig i centrala Borås

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev