Publicerad 22 oktober 2020 - 20:03

Rätt svar i tävlingen var alternativ nr 2 (bilden, Foto: Johnny Olsson), som alltså är en tjäderhöna. Bild nr 1 i tävlingen var en järpe, bild nr 3 en orrhöna.

De vann varsitt kikarsikte i Svensk Jakts tävling

– Årets roligaste samtal – tack!
Det var den spontana reaktionen när Svensk Jakt ringde upp en av vinnarna i den nyligen avslutade kikarsiktestävlingen för att underrätta om resultatet.

Tävlingen, som pågick från mitten av september till den 15 oktober, gick ut på att avgöra vilken av ett flertal bilder som visade en tjäderhöna.

Tävla: Två vinner belysta kikarsikten

I prispotten låg två kikarsikten från Hawke: ett Hawke Frontier 30 1–6×24, riktm L4A Dot belyst, till ett värde av 7.995 kronor, samt ett Hawke Endurance 30 WA 3–12×56 riktm LR Dot belyst (värde 6.990 kronor).

Nu är tävlingen över, och det blev två 26-åringar som tog hem varsitt kikarsikte: Jonas Martinsson från Sollerön och Jenny Carlsson från Falkenberg.

 

”Tentapluggade när du ringde”

Jonas Martinsson.

Jonas Martinsson kan ställa in sig på att fästa ett Hawke Frontier 30 1–6×24 på sitt jaktvapen.

– Jäkligt kul! Jag satt och pluggade inför nästa fredags tenta nu när du ringde, så det här var nog årets roligaste samtal, säger den glade vinnaren, som utbildar sig till polis, när Svensk Jakt ringer upp.

– Jag är inne på tredje terminen och ska vara klar i november nästa år. Som student är ju ekonomin lite begränsad, så det här är verkligen en välkommen vinst, säger Jonas.

Favoritjakten stavas bockjakt, och på rådjurstäta Sollerön – där Jonas Martinsson bor – har man med medveten förvaltning fått fram en hel del fina bockar.

– Vi skjuter bara större sexor och små bockar, mellanbockarna sparar vi så att de får växa till sig. Det ger verkligen resultat när alla på ön är med på det upplägget. Sedan är det ju relativt fritt från rovdjur här på Sollerön, så rådjuren har en bra miljö här.

 

Lärarstudent och nybakad jägare

Jenny Carlsson.

Även tävlingens andra vinnare Jenny Carlsson, som kan emotse ett Hawke Endurance 30 WA 3–12×56 på posten, är för närvarande student. Hon pluggar till lärare vid Högskolan i Halmstad och är inne på sitt fjärde – och sista – läsår.

Hon är också nybliven jägare. Tidigare i år tog hon jägarexamen.

– Jag fick låna pappas bössa och lyckades fälla mitt allra första vilt på bockjakten. Jag har köpt ett begagnat kulvapen, men med min begränsade ekonomi som student har jag ännu inte haft råd med något kikarsikte till den. Så den här vinsten var verkligen toppen! Tack så mycket!

Jenny är uppvuxen i en jägarfamilj, med jakthundar, men det är alltså först på senare tid som hon tagit steget fullt ut till att själv jaga.

– Tidigare har jag inte varit så intresserad av att skjuta djur, men jag har tänkt efter: jag tycker mycket om det goda viltköttet, och om jag ska äta det – då måste jag också kunna vara med hela vägen, i jakten. Jag är också intresserad av eftersök, det här med att förkorta djurs lidande ligger mig varmt om hjärtat. Jag tränar mina hundar väldigt mycket på viltspår för att i framtiden förhoppningsvis kunna bli eftersöksjägare, säger Jenny Carlsson.

Svensk Jakt sänder ett stort grattis till de båda vinnarna!

Fler chanser väntar

Hade du inte turen på din sida den här gången?

Då kan vi trösta dig med att det kommer fler chanser. För dig som är medlem med Svensk Jakt kommer det att arrangeras fler tävlingar framöver, med fina priser.

Håll utkik på Svenskjakt.se och se till att logga in redan nu för att kunna delta i kommande tävlingar!

Skribent

Martin Källberg

martin.kallberg@svenskjakt.se

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar

Webbfrågan

Vad krävs för att du ska acceptera att det flyttas vargar till området där du bor?

Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt

Senaste från Annonstorget

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Samtidigt på JaktPlay

Svensk Jakt på Instagram