Emil Jonsson, Ida Carlsson och Erik Lindberg är årets vinnande jaktelever.
Foto: Forshagaakademin

De vann Skol-SM i jakt!

Den 23–24 maj avgjordes det svenska skolmästerskapet i jakt och viltvård på Öknaskolan och på Swedish Game Fair på Tullgarns slott i Sörmland.

På plats fanns 15 elever från sex gymnasieskolor för att göra upp om titlarna Sveriges bästa jaktskola och Bästa elev i jakt och viltvård.

Efter två tävlingsdagar med sju olika tävlingsgrenar stod det klart att Forshagaakademins Emil Jonsson och Erik Lindberg kom på första respektive andra plats i den individuella tävlingen. Tillsammans med lagkamraten och klasskompisen Ida Carlsson knep de även första platsen i lagtävlingen.

– Jag gick in för att vinna till 110 procent men visste att konkurrensen var mycket tuff. Jag hade höga förhoppningar på vårt lag då jag tycker att vi alla tre är riktigt duktiga. Tävlingsupplägget på mästerskapet var suveränt och jag träffade nya kamrater inom branschen, säger segraren Emil Jonsson.

 

Flera grenar

I skolmästerskapet ingick grenar som hagelskytte, teori, styckning, avståndsbedömning och trofébedömning.

– Roligast var det när vi körde hagelskyttet, vi var på en väldigt fin bana på Öster Malma. Mellan tävlingarna var det ganska nervöst, men så fort själva tävlingsmomenten drog igång släppte all nervositet och jag kände mig fokuserad. Det var nog en bidragande del till varför det gick så bra för mig, säger tvåan Erik Lindberg.

Erik Lindberg koncentrerar sig i styckningsmomentet. Foto: Forshagaakademin

Tog studenten

Emil Jonsson (från Råda, Värmland), Erik Lindberg (från Munsö, Ekerö kommun) och Ida Carlsson (från Töcksfors, Värmland) tog studenten från Forshagaakademins jakt- och viltvårdsutbildning den 29 maj.

– Jag är väldigt stolt över våra elevers fantastiska prestation och det är riktigt kul att våra elever håller en hög nivå kunskapsmässigt, säger skolchefen Per Johansson.

 

Fredrika Swenson

Ida Carlsson (från Töcksfors, Värmland), Emil Jonsson (från Råda, Värmland) och Erik Lindberg (från Munsö, Ekerö kommun) utgjorde det vinnande laget. Foto: Forshagaakademin

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev