Jägaren som blev spottad i ansiktet var på väg hem från rådjursjakt. Foto: Jan Henricson

Dagsböter för att ha spottat på jägare

En 56-årig man döms av Skaraborgs tingsrätt till dagsböter för ofredande efter att ha spottat på en jägare som passerade hans hus.

Händelsen inträffade när två jägare var på väg hem från jaktmarken som ligger nära 56-åringens hus. Han stoppade bilen och påstod att de kört för fort förbi huset. Något som föraren tillbakavisade, skriver Västgötabladet.

Diskussionen övergick då till att mannen ansåg att det var fel att jaga rådjur när det var så varmt, för att sedan anklaga jägarna för att bryta mot terrängkörningslagen. Enligt jägaren som körde bilen var mannen mycket upprörd och aggressiv.

När jägarna försökte köra från platsen hindrades de genom att mannen hängde med armarna in i bilen. När de slutligen kom iväg spottade 56-åringen föraren i ansiktet, vilket hans kamrat vittnade om i tingsrätten.

Mannen menade att jägarna försökte få honom att flytta genom att dikta upp historien, men det trodde inte tingsrätten på. Att de skulle anmäla 56-åringen och genomgå en rättegång om det inte var sant var osannolikt, och något som heller inte skulle få mannen att flytta, resonerade rätten.

56-åringen dömdes för ofredande till dagsböter och att betala 5.000 kronor i skadestånd till jägaren.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev