Musikhjälpen 2018 sänds 10–16 december från Stortorget i Lund.

Musikhjälpen 2018 sänds 10–16 december från Stortorget i Lund.

Dags för Musikhjälpen – upprepas fjolårets jägarinsats?

Måndag den 10 december börjar den årliga Musikhjälpen. Förra året hamnade jägarnas insamlingsbössa på femte plats i topplistan med nästan 650.000 insamlade kronor.

Temat vid årets upplaga av Musikhjälpen är: Alla har rätt att funka olika. Det finns ungefär en miljard människor med funktionsnedsättning i världen och många av dem bor i låg- och medelinkomstländer.

På Musikhjälpens hemsida skriver man: ”Människor med funktionsnedsättning är en av världens mest diskriminerade grupper…” samt ”Med funktionsnedsättning är risken stor att drabbas hårdare av nöd och katastrof – och få hjälp sist.”

– Situationen är helt oacceptabel Människor måste få synas, höras och respekteras – för alla har rätt att funka olika, säger Radiohjälpens generalsekreterare Kristina Henschen.

 

Givmilda jägare

Vid förra årets Musikhjälpen var jägarna oerhört aktiva i insamlingen, som den gången riktade sig mot barnsexhandel. Under parollen ”Jägare mot barnsexhandel” skänkte 5.121 jägare tillsammans 647.540 kronor. Med det resultatet hamnade jägarnas digitala insamlingsbössa på en imponerande femte plats i topplistan över de insamlingsbössor som drog in mest pengar.

Får vi se en upprepning även i år?

 

Här kan du skapa din egen insamlingsbössa

Om Musikhjälpen

Musikhjälpen är ett insamlingsevenemang som funnits i Sverige sedan 2008. I 144 timmar sänder de direkt dygnet runt i P3 och i SVT/SVT Play för att tillsammans med Radiohjälpen uppmärksamma och på olika vis samla in pengar till en undangömd humanitär katastrof.

Musikhjälpen 2018 sänds 10–16 december från Stortorget i Lund.

 

Läs mer om musikhjälpen här (extern länk)

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev