Coronasmittan påverkar i hög grad Svenska Jägareförbundet. Riksstämman flyttas till augusti och länsstämmorna kan senareläggas fram till den 31 maj. Foto: Hannu Viitanen / Mostphotos, Martin Källberg

Coronasmittan påverkar Jägareförbundet – årsstämman senareläggs

Svenska Jägareförbundet flyttar sin riksstämma med anledning av coronasmittan. Länsföreningarna får samtidigt möjlighet att flytta sina länsstämmor fram till den 31 maj.
– Vi flyttar riksstämman till början av augusti. Säkerheten får gå först, säger Torbjörn Larsson, ordförande i Svenska Jägareförbundet.

Under ett extrainsatt styrelsemöte på torsdagskvällen beslöt Jägareförbundets styrelse att senarelägga årets riksstämma. Det är enligt styrelsen viktigt att agera för att minska smittspridningen och under mötet togs även beslut om att alla länsföreningar får möjlighet att flytta fram sina länsstämmor till maj månads utgång.

 

Viktig signal

Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson.

Torbjörn Larsson, ordförande i Svenska Jägareförbundet.

– Många länsstämmor är planerade nu, några redan den här helgen, och vi vill ge alla en möjlighet att skjuta upp stämmorna, säger Torbjörn Larsson.

Några länsföreningar har redan flaggat för att man vill flytta stämmorna.

Jägareförbundet går även ut med en allmän uppmaning om att begränsa resor, möten, utbildningar och samråd, att undvika folksamlingar och kollektiva färdmedel.

– Vi är en stor organisation med många medarbetare och medlemmar. Det finns en stor oro och vi anser att det gäller att ta oron på största allvar. Säkerheten får helt enkelt gå först, säger Torbjörn Larsson.

 

Kurser kan påverkas

När det gäller vårens planerade kurser tas besluten av respektive länsförening eller krets.

– Det får avgöras från fall till fall, och vi får följa utvecklingen framöver. Det är en orolig och allvarlig tid, säger Torbjörn Larsson.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev