Christer Sundquist, tidigare generalsekreterare i Svenska Jägareförbundet, har avlidit i en ålder av 73 år. Foto: privat

Christer Sundquist har avlidit

Jägareförbundets tidigare generalsekreterare Christer Sundquist, Ludvika, är död. Han blev 73 år gammal.

Christer Sundquist blev generalsekreterare i Svenska Jägareförbundet 2004. Han stannade emellertid inte särskilt länge på sin post, då han avgick redan mot slutet av 2006.

Den nye generalsekretaren hade att hantera stora förändringar då han tillträdde vid tiden för det nationella kansliets flytt från Stockholm till Öster Malma, med alla de personalfrågor som det förde med sig.

Med ett förflutet i skogsnäringen kom han också att arbeta med att jämka samman de skogliga intressena med jägarnas vad gällde i första hand älgen.

 

Van att förhandla

I samband med att han började sitt nya arbete sa Christer Sundquist i en intervju i Svensk Jakt att han var en kompromissernas man, och att skogsbolag och jägare var beroende av varandra och att det därför borde gå att hitta lösningar.

Med en fot i vardera läger trodde han sig kunna bidra till att dyrka upp de låsningar som fanns mellan de olika intressena.

Närmast sörjande är maka, tre barn samt syskon med familjer.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev