Här skottskadades joggaren.

Händelsen som nu rubriceras som försök till mord inträffade vid Snälleröd, Klippans kommun, i Skåne.

Brottsrubricering höjd till mordförsök

Den norska jägare som i slutet av november avlossade ett skott som träffade en äldre man som var ute och joggade, har anhållits i sin frånvaro och ska utlämnas till Sverige.

Händelsen inträffade i mellersta Skåne, i närheten av Färingtofta, den 29 november i fjol. En man i 75-årsåldern var ute och joggade vid halv fem-tiden på morgonen när han träffades av ett skott. Han kunde dock själv slå larm så att ambulans och flera polispatruller kom till platsen.

Polisen sökte hela förmiddagen efter skytten, en 48-årig norsk medborgare, som påträffades mitt på dagen.

 

Dramatisk vändning

Mannen, som tillhör ett norskt jaktlag, släpptes efter att ha varit häktad i någon dag. Brottsrubriceringen löd misstänkt för vållande till kroppskada.

På fredagen berättar åklagare Ola Lavie vid Åklagarkammaren i Helsingborg för Svensk Jakt att fallet har tagit en dramatisk vändning:

– Jag har höjt rubriceringen till försök till mord och har anhållit den misstänkte i sin frånvaro. Han är gripen i Norge och har ställts inför domstol och ska utlämnas till Sverige.

 

Förtegen åklagare

Ola Lavie anger som orsak att nya, tidigare okända, omständigheter framkommit. Skytten och den skjutne mannen känner inte varandra. Åklagaren vill dock inte gå ut med några ytterligare detaljer i dagsläget:

– Jag vill avvakta med de bitarna tills han är hörd. Han ska ställas inför en häktningsdomare, därefter kan vi berätta mer, säger Ola Lavie.

Enligt honom mår den skjutne mannen bra, han ska ha haft en väldig tur att kulan gick igenom och inte skadade vitala organ.

Svensk Jakt har sökt den skjutne mannens advokat för en kommentar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev