Brand i eftersöksjägarens bil

UPPDATERAD TEXT. Den värmländske eftersöksjägaren Mattias Heed drabbades i januari av dödshot och skadegörelse när han avlivade en trafikskadad varg. Efter ännu ett eftersök på en trafikskadad varg har han fått bilen totalförstörd av en brand.
– Jag vet inte vad som hänt, men det känns konstigt. Det har brunnit på två ställen inne i bilen, säger Mattias Heed.

För snart två veckor sedan var Mattias Heed ute för att göra eftersök på ett trafikskadat rådjur. På väg tillbaka till bilen markerade hunden för ett annat vilt, och spår i gräset och vägkanten tydde på att ännu ett djur blivit påkört den natten. Mattias hittade en hårtuss från ett pälsdjur, och flera bedömare ansåg att hårtussen kunde komma från en varg.
Polisen initierade ett eftersök som genomfördes av Mattias Heed och en annan eftersöksjägare.
Djuret hittades aldrig och hårtussen är ännu inte analyserad.

Två meter från huset
Natten efter brann det på två ställen i Mattias Heeds bil.
– Jag kom ut på lördagsmorgonen. Då var vindrutan spräckt av värmen och det hade brunnit ända upp i taket, men slocknat, säger Mattias Heed.
Hettan hade varit hög, men elden hade slocknat, möjligen av syrebrist.
Bilen stod parkerad två meter från det hus där Mattias Heed låg och sov.
– Klart man blir orolig. Det kunde gått riktigt illa, säger Mattias Heed.

Ingen utredning
En polispatrull undersökte bilen. Mattias Heed trodde att bilen senare skulle undersökas av polisens tekniker men någon utredning har ännu inte genomförts.
Mattias Heed har väntat på ett svar, men det var först när han började ställa frågor som polismyndigheten reagerade. Nu ska en fullständig teknisk undersökning genomföras.
– Jag vill veta om det är ett tekniskt fel eller om någon har varit här och tänt på min bil, säger Mattias Heed.

Personligt larm
Efter händelserna i januari då Mattias fick dödshot och bilen förstörd fick han personligt larm av polismyndigheten. Han har i Svensk Jakt beskrivit hur han drabbats och hur det påverkat hans liv.
– Jag kan själv inte bedöma vad som hänt den här gången, men jag tycker att det är märkligt att det har börjat brinna på två ställen inne i bilen. Jag vill få det ordentligt utrett och är det ett tekniskt fel så känns det förstås bättre än en anlagd brand, säger Mattias Heed.

Kan ha skrotats
Den fortsatta polisutredningen kan rubriceras som allmänfarlig skadegörelse eller mordbrand beroende på resultatet från den tekniska undersökningen.
Ansvaret för den pågående utredningen ligger nu hos kriminalavdelningens förundersökningsledare Johanna Sachs vid polisen i Karlstad.
– Vi har tagit emot en anmälan om skadegörelse genom brand. Det hände den natten till den 4 juni och nu måste vi först se om bilen finns kvar, och om det är möjligt att genomföra en teknisk undersökning. Det kan jag inte svara på, säger Johanna Sachs.
Skadorna på bilen är så omfattande att den kommer att skrotas, och enligt polisen finns det en risk att så redan har skett.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev