Sångaren Mikael Rönnberg spelar under hösten på originella konsertställen i Strömsunds kommun, bland annat i Lorås-jägarnas slaktbod i samband med björnjaktpremiären. Foto: Kenneth Johansson och Erica Hebbert

Björnjaktpremiär till toner av Verdi

Premium

Premiär för björnjakten och senare under kvällen operasång i jaktlagets slaktbod.
Jägarna i jämtländska Lorås kan se fram emot en intressant start på höstens jakter, som inleds med klassiska toner.

OBS! TEXTEN HAR UPPDATERATS! Operakonsterten i samband med björnjakten har flyttats, av personliga skäl. Nytt datum för konserten kan bli i samband med att oktoberjakten på älg startar den 9 oktober.

Under vårens kulturvecka i Strömsunds kommun utlyste kultur- och fritidsavdelningen en tävling där man sökte annorlunda och originella platser för kommande konserter. Bland många spännande förslag fanns Lorås jaktlags älgslakteri. Ett förslag som gillades av kulturförvaltningen.

– Jag såg förfrågan om annorlunda konsertlokaler, och tyckte att älgslakteriet skulle passa, säger Anders Eriksson som skickade in förslaget.

 

Skjuter björn

Han är själv sångare och kommer att delta under konserten. Han jagar också sedan barnsben i sin hemby Lorås, och hela jaktlaget ställer nu upp på arrangemanget.

– Det är en fin lokal, betonggolv, plåtväggar och högt i tak. Logen får bli i kylrummet och skjuter vi en björn på morgonen så får vi väl hänga den någonstans, säger Anders Eriksson.

 

Operabar i Lorås

Jägarna och sångarna Anders och Orvar Eriksson, Lorås. Foto: Privat

Slaktboden kommer för ändamålet att utrustas med både sittplatser och operabar. Ett tält ska förlänga utrymmet för sittande publik. Utan väggar och med gott om plats ska konserten genomföras coronasäkert.

– Vi kan nog ta emot ett hundratal åskådare, och det kommer säkert att bli en mix av jägare och annat folk. Som jaktledaren påpekade, kultur och jakt hör ihop, säger Anders Eriksson.

Även Orvar och Kerstin Eriksson från Lorås deltar i skönsången den 21 augusti, som utlovar en kväll fylld av stycken från kända operor, lite visor, Taube och Pettersson Berger.

– Det blir speciellt, säger Anders Eriksson.

 

Annorlunda platser

Priset i kommunens tävling var en konsert med årets kulturstipendiat till Hans Erik Dahlgrens minne, en kväll med Mikael Rönnberg som under konserterna alternerar med att bjuda på visor, romanser, allsång, opera och även folkmusik.

Konserterna i annorlunda miljöer inleds den 14 augusti i Alanäs kyrka och Gubbhögens bygdegård. Den 20 augusti blir det klassiska svenska visor i Sögården, Tullingsås och senare under hösten får Hotell Stora Blåsjön och även Bodums B&B besök av artisten.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev