44 av 48 björnar har skjutits i Dalarna. Foto: Kjell-Erik Moseid

Björnjakten nästan över i Dalarna

I Dalarna återstår bara fyra av de 48 björnarna på tilldelningen i Dalarna. De återstående björnarna får skjutas i delområde 1a som är renbetesmark, meddelar länsstyrelsen.

– Strax efter klockan 10 på söndagen hade 44 björnar anmälts fällda eller påskjutna och jakten avlystes i alla områden utom 1a. Fyra björnar som fälldes utöver tilldelningen i område 2 har dragits bort från område 1 och 4, säger Caroline Dickson, chef för viltenheten på länsstyrelsen i Dalarna.

På lördagen rapporterades det in 32 björnar, varav 31 som fällda och en som påskjuten. Den påskjutna björnen bedömdes senare oskadad och återfördes till kvoten.

På söndagen tillkom 14 björnar, varav sex som fällda och åtta som påskjutna. Av de påskjutna fälldes sju senare på dagen medan en bedömdes som inte träffad.

 

Överskjutningar

I delområde 2 där det på söndagsmorgonen återstod fyra björnar, anmäldes två fällda och två påskjutna inom 20 minuter. Jakten i detta område avlystes på telefonsvararen klockan 05:58.

Därefter anmäldes ytterligare fem björnar fällda eller påskjutna i delområde 2. En av dessa räknades inte av från kvoten, men de övriga fyra räknas som överskjutningar och har dragits av från övriga områden där tilldelning återstod

Därmed återstår fyra björnar att skjuta i delområde 1a (renskötselområdet).

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev