Licensjakten på björn i Västerbotten är nu avslutad. De sista björnarna på tilldelningen fälldes i snabb följd tidigt i onsdags morse.

Licensjakten på björn i Västerbotten är nu avslutad. De sista björnarna på tilldelningen fälldes i snabb följd tidigt i onsdags morse. Foto: Sten-Åke Stenberg / Mostphotos

Björnjakten i Västerbotten avslutad – efter överskjutning

Björnjakten i Västerbotten, som återupptogs i måndags, är nu avslutad. På morgonen återstod det två björnar på tilldelningen. Det fälldes dock tre i snabb följd.

Björnjakten är nu avlyst i Västerbotten. Under årets licensjakt fick 25 björnar fällas, 13 stycken under den första jaktperioden. Den andra jaktperioden startade i måndags i samband med älgjakten. Länet har även varit indelad i två områden:

Västra jaktområdet omfattar kommunerna Sorsele, Storuman, Vilhelmina och Dorotea. Totalt fick fem björnar fällas där.

Östra jaktområdet, omfattar övriga kommuner. Totalt fick 20 björnar fällas i området.

 

Två björnar

I morse (onsdag) återstod två björnar på tilldelningen. Redan vid sextiden på morgonen fälldes två björnar i snabb följd och strax därefter en tredje.

– Den rapporterades in halv sju och var fälld kvart över sex. Det gick väldigt fort. Utgångsläget är att den tredje björnen som fälldes tillfaller staten. Naturvårdsverket beslutar om jakträttsinnehavaren ska få behålla björnen, säger Ellinor Sahlén, vilthandläggare vid länsstyrelsen i Västerbotten.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev