Bild från 38-åringens åtelkamera. Foto: Ur polisens förundersökning

Björnjägare fick böter för åtelkameror

En 38-årig jägare från Örnsköldsvik döms till dagsböter för brott mot kameraövervakningslagen och förseelse mot jaktlagen. Mannen har lagt ut otillåtna åtlar och satt upp åtelkameror utan tillstånd för att bland annat fånga björn på bild.

Mannen stod även åtalad för grovt jaktbrott. Vid besiktning av två björnar som sköts i mannens jaktlag hittades spår av nötkreatur i björnarnas magar. Men där går inte Ångermanlands tingsrätt på åklagarens linje. Mannen frias då tingsrätten enligt SVT Västernorrland inte anser att det är straffbart att skjuta björn med fel jaktmetod under pågående jaktperiod.

 

Erkänner att han satt ut otillåtna kameror

Mannen har erkänt att han allt sedan 2012 haft åtelkameror i skogen, och att det skett utan tillstånd. Men syftet har enligt 38-åringen inte varit att skjuta rovdjur. Under senare år har han även lagt ut åtlar vid sina kameror och även fått björn på bild.

38-åringen döms till 120 dagsböter för brott mot kameraövervakningslagen och förseelse mot jaktlagen. De åtelkameror som hittades av länsstyrelsens naturbevakare har tagits i beslag.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev