Förbundsstyrelseledamoten Anders Gruvaeus, till höger, avtackar avgående ordförande Kurt Andersson med Glasörnen. Foto: Ingrid Brodin

Årsstämma i Jägareförbundet Skaraborg

Premium

Den 31 mars höll Jägareförbundet Skaraborg sin länsstämma i Broddetorp, Falköping. En representant från respektive krets deltog.

Skaraborgs avgående ordförande Kurt Andersson inledde med att hälsa välkommen och ge en kort sammanfattning av vad som har varit de stora ämnena under 2021, och vad som ligger framåt i verksamheten.

Som stämmans ordförande valdes Bertil Jonsson, Lidköping. Han tog sedan över klubban för att fortsätta leda stämman. Under stämman behandlades frågor kring arvoden, ersättningar och bidrag till styrelsen och kretsarna, hantering av motioner samt val av ledamöter i styrelse och valberedning. Nyvalda styrelsen 2022 består av: Benny Lyckebäck, Christina Eliasson, Åke Johansson, Katarina Larsson, Hans Persson, Marina Berglund, Henrik Reijmar och Karl-Mikael Bremer.

 

Avtackades

Nye ordförande Benny Lyckebäck och avgående Kurt Andersson.
Foto: Ingrid Brodin

När samtliga stämmoärenden var avklarade hälsades Förbundsstyrelsens ledamot Anders Gruvaeus fram för att hålla sitt anförande. Gruvaeus redogjorde för förbundsstyrelsens arbete under 2021, hur förändringarna i allmänna uppdraget har påverkat förbundet och vad som planeras för 2022, med flera stora utmaningar som vargfrågan, fjälljakten och höstens val.

Efter Anders Gruvaeus anförande var det dags att tacka av Kurt Andersson för sitt gedigna arbete i länsföreningens styrelse. Kurt har suttit i styrelsen i 27 år, varav 12 år som ordförande. Förbundsstyrelsen tackade Kurt för sitt arbete med att överlämna Glas-Örnen, en gåva som avgående länsordförande får. Kurt tackades även av länsföreningens styrelse med en gåva och en ostkorg. Kurt får även hedersmedlemskap i Svenska Jägareförbundet.

 

Ny ordförande

Kurt avslutade stämman med att överlämna ordförandeskapet och klubban till länsföreningens nya ordförande Benny Lyckebäck. Benny tackade för förtroendet och ser med spänning fram emot det kommande året.

 

Christina Eliasson

Sekreterare Jägareförbundet Skaraborg

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev