Förra årets vinnare under Jägareförbundets populära tävling Jägar-SM, som då genomfördes i Västerås. I år har tävlingskommittén haft svårt att finna en arrangör. Foto: Lars Björk

Arrangör saknas för årets Jägar-SM

Det saknas arrangör för årets upplaga av Jägar-SM. Tävlingen som varje år lockar ett hundratal skyttar ska avgöras i augusti, men än så länge är det oklart var tävlingen ska hållas.

Lars Björk ingår i tävlingskommittén för Jägar-SM, och han har jobbat hårt för att hitta en klubb som kan genomföra årets arrangemang.

– Det krävs fyra banor där det kommer att skjutas från morgon till kväll i tre dagar. Jag har sökt i hela södra Sverige, men nu letar jag i hela landet, säger Lars Björk, jaktvårdskonsulent i Svenska Jägareförbundets region mitt.

 

Fyra grenar

Tävlingen omfattar jägartrap, jägarsporting, löpande älg samt stillastående rådjur på 100 meter. Datum är bokat till den 11-12 augusti samt träning dagen innan.

Ett hundratal skyttar från hela landet tävlar om SM-titeln.

– Alla är jägare och det är en väldigt uppskattad tävling. Det är Jägareförbundets länsföreningar som väljer ut deltagare, säger Lars Björk.

 

Stort arrangemang

Tävlingen flyttas runt i landet. 2017 avgjordes Jägar-SM i Västerås, året innan hölls tävlingarna i Umeå.

– I år var det tänkt att vi skulle hitta en bana i södra Sverige, och flera klubbar har varit intresserade men avböjt. Det krävs ett fyrtiotal funktionärer för att klara av tävlingen och även en hel del planering, säger Lars Björk.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev