Magnus Lindbom bilder av framför allt fjällvärlden prisas. Foto: Magnus Lindbom

Årets naturfotograf 2022 utsedd

Magnus Lindbom, så heter pristagaren av Naturvårdsverkets pris för Årets naturfotograf 2022 som delas ut för 32:a året. 

– Magnus Lindbom får priset för sina skildringar i bild av den svenska fjällvärlden. Lindboms fotografier sätter de storslagna fjällvidderna i fokus. Med teknisk briljans och närvaro förmedlar han ljusets och årstidernas prägel på landskapet. Genom sina fotografier, från envist genomförda enmansexpeditioner, låter han betraktaren få följa med till de mest avlägsna delar av vår svenska fjällvärld. Där förvandlar han vildmarkens skönhet till en källa där vi finner viktig inspiration, säger Björn Risinger, generaldirektör för Naturvårdsverket  i ett pressmeddelande

Naturfotografen Magnus Lindbom är född och uppvuxen i södra Stockholm men bor sedan flera år tillbaka i Östersund.

Söker ljuset

– Det är en ära att tilldelas priset Årets Naturfotograf. Jag har tillbringat år av mitt liv ensam i den svenska fjällvärlden med kameran. I sökandet efter ljuset har jag under mina långa och många gånger krävande äventyr fått uppleva både stora och små ögonblick. Genom mitt arbete som fotograf vill jag skildra och förmedla dessa speciella ögonblick i vildmarken, säger Magnus Lindbom. 

Årlig utdelning

Prissumman är 25 000 kronor och tilldelas årligen en dokumenterat skicklig naturfotograf som visat kunskap och engagemang i naturvårdsfrågor och bidragit till att hävda naturvårdens intressen genom sin fotografiska verksamhet i Sverige.

Foto: Magnus Lindbom
Foto: Magnus Lindbom
Foto: Magnus Lindbom

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev