Arrangörerna räknar med att kunna köra jaktstigarna under 2022. Foto: Lars Björk

Äntligen: Jaktstigarna är tillbaka!

Norma och Jägareförbundet har beslutat att köra Norma cup och Norma jägarduvan under 2022. Givet att pandemin inte sätter stopp.

Som det nu ser ut med pandemin räknar arrangörerna med att kunna köra jaktstigarna under 2022 och att klubbarna planerar för detta.
En förutsättning att tävlingarna ska kunna genomföras är att inte riskera att sprida covid-19.

Arrangörerna bedömer att de ska kunna genomföra tävlingar under våren och sommaren 2022 nu när myndigheterna tagit bort restriktionerna för arrangemang. Därför bedömer arrangörerna att de kan starta säsongen som vanligt i mars.

 

Nykvarn och Hållnäs

Finalarrangörer är också klara. Norma jägarduvan arrangeras den 14 augusti i Nykvarn och Norma cup avgörs i Hållnäs, där är datum inte klart i dagsläget.

– Norma cup och Norma jägarduvan är mycket bra träning för jägare att förbereda sig inför jakten med hagelvapnet. Den senaste säsongen vi kunde arrangera tävlingar, 2019, hade vi cirka 100 Norma cupstigar och 25 jägarduvan-arrangemang. Vi hoppas verkligen att det går att genomföra dessa tävlingar i år och vi har förberett med både ammunition och startkort för att köra igång, säger Lars Björk, jaktskytteansvarig inom Jägareförbundet.

 

Anmälan av tävling

Klubbarnas anmälan av tävlingar görs som vanligt på Jägareförbundets hemsida när klubben vet datum för tävlingen. Nytt för i år är att klubbarna beställer startkort av en Norma-återförsäljare i samband med att patroner beställs till stigen. Reglerna för tävlingarna finns också på Jägareförbundets hemsida.

– Vi ser gärna att fler klubbar arrangerar jaktstig eller Jägarduvan så att fler jägare får fler möjligheter att träna närmare sig. Detta ger ett bra tillskott i kassan för klubben också. Finns intresse i er klubb så hör gärna av er, säger Lars Björk.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev