Ännu en vargjakt stoppas, den här gången i reviret Haraldsjön där länsstyrelsen i Dalarna genom beslut om avlysning föregår rättsprocessens utgång. Foto (i hägn): Olle Olsson

Ännu en vargjakt stoppas

Jakten på två vargar i reviret Haraldsjön har avlysts.

Bara fyra av de sex tilldelade vargarna har fällts i reviret Haraldsjön. ”För att syftet med licensjakten ska uppnås togs ett tilläggsbeslut om licensjakt efter två vargar i Haraldsjöreviret”, skriver länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

 

Kortare jakttid

Licensjakt på varg får bedrivas till och med den 15 februari. Men länsstyrelsen beslutade om en kortare jakttid i Haraldsjön och enligt tilläggsbeslutet fick jakten pågå som längst fram till den 20 januari.

 

Domstol stoppar utökad jakt på varg

Föregår rättsprocessen

Tilläggsbeslutet överklagades av Svenska Rovdjursföreningen och förvaltningsrätten valde att inhibera tilläggsbeslutet i avvaktan på att målet avgörs slutligt.

”Som en konsekvens av förvaltningsrättens beslut har länsstyrelsen avlyst jakten i Haraldsjön. Länsstyrelsen bedömer att det inte finns förutsättningar att bedriva jakten enligt tilläggsbeslutet – eftersom den juridiska processen inte kommer att hinna bli klar innan den 20 januari,” skriver länsstyrelsen Dalarna i sitt pressmeddelande.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev