Annie Lööf kritiseras i ledare

Näringsminister Annie Lööf. Foto: Kristian Pohl

I en osignerad ledare på dn.se med rubriken ”Den billiga kritiken” får Annie Lööf (C) kritik för sitt uttalande om ett smalare men vassare EU.

Annie Lööf kritiseras i DN-ledaren för sitt uttalande om att centern vill ha ”ett EU som jagar utsläpp men låter oss i Sverige jaga varg”. I ledaren kan man läsa:

”Fast om Bryssel inte ska lägga sig i hur vi förvaltar vår vargstam – betyder det att kommissionen ska strunta i hotade djur och växter överallt i Europa? Är det fel att EU anmodar länderna att inrätta naturskyddsområden för att upprätthålla biologisk mångfald? Fågeldirektivet kom till för att många europeiska fågelarter var hotade. Lagstiftningen tvingade länderna att reglera jakten och inrätta särskilda skyddsområden. Det är svårt att tro att Annie Lööf vill riva upp detta.”

Ledartexten på dn.se fortsätter:

”Inte alla håller med om att en livskraftig svensk vargstam är något värdefullt. Men den som hävdar att Bryssel inte har med vår rovdjurspolitik att göra måste i konsekvensens namn även kräva att EU ger upp ambitionerna för biologisk mångfald i resten av unionen. Är det Centerpartiets hållning?”

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev