Nästan som en seriestrip med den populära Hälge kan man säga om den fjoling som stoppade träningsskyttet i Trosa igår kväll. Foto: Anders Hasselstrand

Älgtjur satte stopp för älgskytte

Jägarna som var på Trosa jaktskyttebana igår kväll fick vänta med sitt älgskytte då en levande variant av skogens konung gick omkring på skjutvallen.

Anders Hasselstrand, som tagit den roliga och speciella bilden ovan, var på banan tillsammans med sin fru Louise som är på väg att slutföra sin jägarexamen.
– Där fanns andra jägare också och när den förste av dem hade skjutit en serie stod plötsligt älgen på skjutvallen. En liten tjur, troligen en fjoling.

 

Underhållande älg

Jägarna fick sig ett gott skratt åt den dråpliga situationen, och kanske var tjuren av det underhållande slaget eftersom han gick fram och tillbaka över vallen i närmare en halvtimmes tid.
– Vi körde älgfiguren fram och tillbaka några gånger men det brydde han sig inte om. Att skjuta med älgen uppe på vallen var naturligtvis inte aktuellt, säger Anders Hasselstrand som är hemmahörande i Stockholm men som jagar i Trosatrakten.

 

En trevlig stund

Jägarna pratade om att gå ner till vallen och köra bort tjuren mer handgripligt, men av olika skäl blev det inte av.
– Hela situationen var dråplig och underhållande. De som var på trapbanan kom för att titta och det blev en trevlig stund.
När älgen slutligen lommade iväg återupptogs träning och uppskjutning. Kanske tyckte tjuren att han ställt till tillräckligt med förtret för jägarna för den här gången.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev