torsdag 28 september

Förevisning av jaktvapnet. Här förklaras slutstyckets funktion och dessförinnan visas att patronläget är tomt för en förskoleklass på Kronängskolan. Foto: Privat

Älgjägare besökte förskoleklass

Mullsjö jaktvårdskrets har som tradition att besöka förskoleklasserna på Kronängsskolan. Där får barnen ställa frågor och titta på all utrustning som hör älgjakten till.

Onsdagen den 3 oktober besökte jag förskoleklasserna (sexåringar) på Kronängskolan som älgjägare. Detta var sjätte året jag gjorde detta, så man kan nog nästan kalla det en tradition nu. Besöket är ett uppskattat inslag och barnen är väldigt entusiastiska och nyfikna.

 

Många frågor

Klasserna brukar förbereda frågor och vi går igenom varför man jagar älg, hur man jagar älg, vem som får jaga älg, hur man tar jägarexamen – och så vidare.

Det blir många intressanta diskussioner. Jag brukar även visa och gå igenom vapnet och dess funktion, visa lite övrig utrustning som jaktradio, hörselskydd och annat.

Det stora fällhornet är en favorit bland barnen. Foto: Privat

Hornet imponerar

Avslutningsvis får alla barn känna på och lyfta ett rejält fällhorn som jag hittade för många år sedan. Det tycker de är riktigt häftigt!

Jag delade även ut ballonger med Jägareförbundets emblem samt lånade ut boken Ella på älgjakt som de kommer att läsa högt i klassen. Det var många barn som sa att de ville bli jägare efter besöket, så jag hoppas att det planterades några jägarfrön!

 

Glenn Davidsson

Mullsjö jaktvårdskrets

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev