Varg har enligt personer på plats dödat en älghund. Attacken skedde på tisdagsmorgonen under älgjakt norr om Sysslebäck i norra Värmland. Foto: (i hägn) Ingemar Pettersson

Älghund dödad av varg under jakt

Premium

En älghund angreps och dödades av varg under tisdagsmorgonen. Det skedde under älgjakt i trakterna av Sysslebäck i norra Värmland.

Svensk Jakt Publicerad 6 september 2022 - 11:27

TEXTEN HAR UPPDATERATS. Länsstyrelsen i Värmland bekräftar händelsen, men David Höök, rovdjursansvarig tjänsteman vid länsstyrelsen, har än så länge enbart knapphändiga uppgifter.

– Vi har fått in en anmälan, men det var inte jag som tog emot den. Vi har personal på väg till platsen, säger David Höök.

 

Älghunden påträffades död under löshundsjakt norr om Sysslebäck. Karta: Google map

Under löshundsjakt

Angreppet ska ha skett på Ovansjö vvo, sektion 4, under pågående älgjakt på östra sidan Klarälven. Enligt personer på plats har hunden påträffats död på platsen för angreppet.

 

Kan vara björn

Efter undersökning av den döda hunden har länsstyrelsens personal konstaterat att hunden dödats av ett rovdjur, och troligtvis av en björn. Nya undersökningar kommer att genomföras under onsdagen.

 

Efter besiktning – björn kan ha dödat älghunden

Ändrad bedömning

I en ny kontakt med länsstyrelsen ger David Höök besked om att man med hjälp av eftersökshund hittat revirmarkering av varg inom 100 meter från angreppsplatsen. Det leder fram till en ny samlad bedömning, och nu är det återigen varg som dödat hunden.

– Högst troligt och då förmodligen varg från Skärsjöreviret, säger David Höök.

 

Ny bedömning – inte björn utan varg som dödade hunden

 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Mina artiklar

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev