Jämthundstiken Kiwi försvann spårlöst från rastgården i en by utanför Haparanda för nästan tre veckor sedan. Nu utlyser ägaren en belöning på 50.000 kronor till den som hittar hunden eller kan tipsa om var den kan tänkas hittas. Foto: Privat

Ägare till försvunnen älghund utlyser stor hittelön

Jämthunden Kiwi försvann hemifrån i julas och har ännu inte hittats. Ägaren Peter Vittikko från Keräsjoki utanför Haparanda utlyser nu en stor belöning till den som hittar hunden eller ge tips som leder till att den hittas.

Det var annandag jul som Peter Vittikko skulle hämta in sin meriterade jämthundstik från rastgården. När han öppnade dörren smet Kiwi ut och är sedan dess spårlöst försvunnen.

– Det snöade och blåste den dagen. Jag kunde spåra henne med skoter en liten bit i nordvästlig riktning. Sedan dess har vi inte sett några spår efter henne, berättar Peter Vittikko.

Jaktchampion

Kiwi är 6,5 år gammal och är både svensk och finsk jaktchampion.

– Om hon är stulen kanske pengarna lockar någon att tipsa var hon är. Det är dock inte så vanligt med hundstölder här. Tyvärr tror jag nog att hon antingen blivit ihjälsparkad av en älg eller att hon har drunknat någonstans, säger Peter Vittikko.

Visst hopp

Men han har ändå ett visst hopp om att hans tik är i livet och att en belöning kanske kan ge resultat.

– Man vill prova alla halmstrån, säger Peter Vittikko.

Kiwis försvinnande har engagerat många människor på sociala medier och Peters inlägg om tikens försvinnande har delats nästan 3.000 gånger på Facebook.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev