Polisen misstänker att 50–100 jakttorn saboterats enbart i trakterna av Växjö. Foto: Jan Henricson

30-åring anhållen för jaktsabotage

En man i 30-årsåldern greps på torsdagen misstänkt för delaktighet i omfattande skadegörelse mot jakttorn och jaktstugor i Växjöområdet. Han anhölls senare av åklagare.

Efter att det i juni och juli genomförts omfattande sabotage av jakttorn och annan jaktutrustning, till exempel jaktstugor, har polisen genomfört spanings- och utredningsåtgärder som lett att den misstänkte mannen kunde gripas i sin bostad i en mindre ort utanför Växjö.

 

Grov skadegörelse

Polisen skriver på sin hemsida att man bedömer att det är åtminstone 50–100 jakttorn som sågats sönder och välts över ända bara i Växjöområdet.

Den misstänkte mannen är i 30-årsåldern och har anhållits misstänkt för grov skadegörelse. I utredningen finns även fler brottsrubriceringar såsom stöld, häleri och olaga hot. Den misstänkte nekar till brott.

– Den här typen av brott skapar en stor oro och otrygghet på landsbygden och bland alla som detta drabbar. Det är viktigt att kunna klara upp denna brottstyp och jag är så här långt nöjd med att våra polisiära åtgärder gett resultat. Vi har ett omfattande utredningsarbete framför oss, säger lokalpolisområdeschef Jonas Eek, Växjö.

 

Anmäl sabotage

Polisen uppmanar alla jägare som drabbats av skadegörelse på jakttorn och annan jaktlig utrustning, eller får sådan stulen, att omedelbart anmäla detta till polisen på telefon 114 14. Fotografera angreppen, titta efter spår och förmedla uppgifterna till polisens anmälningsupptagning.

Förundersökningsledare i fallet är kammaråklagare Marcus Sjöstrand som har för avsikt att begära den misstänkte mannen häktad.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev