14-åring jagades av björn

Under tiden som jägaren Mikael Millegård från Torup och hans 14-årige son plockade lingon skällde deras hund ståndskall på något de trodde var en älg. När sonen gick för att koppla hunden gick en björn till attack.

Dalarnas Tidningar berättade först historien som kunde ha slutat riktigt illa, när en pojke blev förföljd av en björn utanför Fredriksberg i Dalarna.
14-åringen flydde för livet med björnen i hälarna. Tack vare att hunden nafsade i björnen samtidigt som Mikael Millegård skrikande sprang mot björnen avbröt den förföljandet.
Det var när pojken gick för att koppla som björnen anföll. Pojken var 60–70 meter före pappan som plötsligt hörde ett oväsen, och sedan sin son skrika.
– Han skrek för sitt liv och att det var en björn. Björnen var nära att komma ifatt pojken. Den slog med ramarna och var bara ett par decimeter bakom, säger Mikael Millegård på expressen.se.  
Det enda han kunde tänka på var att distrahera björnen. Sonen sprang så snabbt han kunde för att göra sig av med björnen medan pappan skrikande sprang mot björnen. Älghunden var också med i kalabaliken och bet i björnen.
– Det var nära att vi alla krockade, men björnen avbröt attacken. Jag hann inte ens se åt vilket håll den försvann, säger Mikael Millegård som uppger att han pratat mycket med händelsen med sin pojke som mår bra efter den omskakande händelsen.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev