Tobias fick äntligen sin licens för Tikkan

Tobias Lindgren, Västerbotten, fick till slut licens på en Tikka T3x TAC A1. Detta efter att Högsta förvaltningsdomstolen avslog polisens begäran om inhibering av Kammarrättens dom. Foto: Privat

I fredags fick Tobias Lindgren sin licens för en Tikka T3x TAC A1. Detta efter att Högsta förvaltningsdomstolen avslog polisens begäran om inhibering av Kammarrättens dom.

Svenska Ulrika vann Extreme Huntress!

Ulrika Karlsson-Arne gick hela vägen till vinst i Extreme Huntress! Hon korades under fredagskvällen på en gala i Dallas, USA.

Sverige och Norge räknar fjällräv med gemensam metod

För första gången har Sverige och Norge inventerat fjällräv med en gemensam metodik. Resultatet är att det finns minst 304 vuxna fjällrävar i Skandinavien, enligt Naturvårdsverket.

Vargar i fångenskap avlivade

Tre vargar i fångenskap har avlivats i Finland. Kvinnan som hade vargarna misstänks för att ha importerat dem från Ryssland, för att föda upp korsningar mellan varg och hund, rapporterar Yle.fi.

Änder med sändare ska hjälpa forskningen

Sprids viruset som ger fågelinfluensa med flyttande fåglar? Det ska sändarförsedda änder hjälpa forskarna att ta reda på.

Domstol avslår krav på inhibering av Tikka-dom

Polisen begärde inhibition av Kammarrättens dom i det så kallade Tikka-målet. Polisen vill inte att domen ska gälla under tiden som överklagandet behandlas. Men högsta förvaltningsdomstolen avslår polisens begäran, vilket kan medföra att Tobias Lindgren nu får sin licens för en Tikka T3x TAC A1.

I det här området får skyddsjakten bedrivas. Karta: Google

Varg får fällas efter skyddsjaktsbeslut

En varg får skjutas på skyddsjakt inom Tåssåsens sameby. Det har Jämtlands länsstyrelse beslutat.

Vilt kontra tall på välbesökt jägarträff

Trots ett i dessa tider infekterat ämne som vilt kontra jord och skog var stämningen god på det välbesöka jägar- och markägarmötet som hölls i Linköping på tisdagskvällen. Att skadorna måste minska var föreläsarna överens om, däremot var det skilda åsikter om hur målet ska nås.

Konferensen hålls i Dortmund, Tyskland.

Konferens om afrikansk svinpest

I samband med jakt- och hundmässan Jagd und Hund i Dortmund, Tyskland, håller FACE och EU-kommissionen en konferens om afrikansk svinpest.

Foto: Mostphotos

Ta del av premium – nu är det enklare att logga in

Nu kan du logga in på Jägareförbundets Mina Sidor med ditt personnummer och mobilt Bank-ID. Passa på att ange din e-postadress och lösenord där så har du som medlem med tidning din inloggning klar även för Svenskjakt.se!