En älg som är varken ko eller tjur

Med ett långt kohuvud och horn som åtminstone delvis kan sägas vara av perukkaraktär väckte älgen jägarnas intresse. Från början såg båda hornen ut som det till höger på bilden. Foto: Jan Henricson

En besynnerlig älg sköts i helgen. Älgen hade horn men var ingen tjur, den hade spenar men var ingen ko.

Jagande ”varg” var förmodligen hund

I fredags fick länsstyrelsen i Stockholms län en rapport om att en man hade förföljts av en varg i närheten av Västerhaninge, Haninge kommun. Enligt länsstyrelsens bedömning rörde det sig dock om en hund – inte en varg.

Jaktia satsar i Norge

Jaktia satsar utanför Sveriges gränser och startar upp nya butiker i Norge.

Fyra skadade när vildsvin skapade kaos

Två vildsvin har löpt amok i staden Heide i norra Tyskland. Minst fyra personer uppges ha skadats.

Bisam ska flyginventeras

Svenska Jägareförbundets Mårdhundsprojekt har av Naturvårdsverket fått i uppdrag att inventera förekomsten av bisam i artens sydliga utbredningsområde, i Västernorrland och Jämtland. Det kommer att ske genom flyginventering och nu efterlyser man jägarnas hjälp med observationer.

Märkliga bilder: Vad är det för djur på filmen?

Är det en varg, hund eller något annat som filmats av två viltkameror vid norska Galterud? I dagsläget är expertisen frågande till vad det egentligen är för djur vi ser på bilderna.

Skyddsjakt på två vargar i Dalarna

Länsstyrelsen har beviljat en skyddsjaktansökan på varg från Idre nya sameby. Det blir nu skyddsjakt på två vargar norr om Foskros, Dalarna.

Rekordstora kronhjortar fällda

Förra året mätte Jägareförbundet in 36 guldtroféer av kronhjort.

Inventering visar fler vargar och fortsatt gott om lodjur

Fler vargar och fortsatt stark lodjursstam. Det konstaterar länsstyrelsen Västerbotten i slutrapporten för rovdjursinventeringen 2016–2017.

Yrkar på fängelse för fyra i jaktbrottshärvan

Rättegången i den så kallade jakthärvan i Norrbotten avslutades på torsdagen i Luleå tingsrätt. Miljöåklagare Åse Schoultz yrkade i sin slutplädering på fängelsestraff för fyra av de fem åtalade männen.
Samtliga misstänkta nekar till brotten.