Vilhelmsson: Rättens beslut är förkastligt

Helena Vilhelmsson (C).

– Förvaltningsrätten väljer att lyssna på en minoritet istället för att försvara ett demokratiskt fattat beslut i Sveriges riksdag med tillhörande lagtext. Obegripligt!
Det säger en irriterad Helena Vilhelmsson, Centerpartiets talesperson i Örebro län, i ett pressmeddelande.

Helena Vilhelmsson konstaterar att de åtta kriterier som EU har för att förvalta vargstammen finns på plats. Dessutom finns en gynnsam bevarandestatus för varg i landet, vilket såväl Sveriges riksdag, länsstyrelserna samt Naturvårdsverket konstaterat. Ändå väljer förvaltningsrätten att föra talan för en minoritet som hävdar rätten att överklaga i domstol, tvärtemot vad jaktförordningen säger.

”En minoritet som gör allt för att sätta sig över lagen”
– Det här handlar om demokrati. Maken till tondövt beslut får man leta efter. Jag förutsätter att landsbygdsminister Sven-Erik Bucht omgående lyfter luren och förklarar för EU-kommissionen att i Sverige föredrar vi demokratiska beslut fattade av en stor majoritet i Sveriges riksdag och inte en minoritet som gör allt för att sätta sig över lagen.
– Sverige har aldrig haft så mycket varg som nu. I Örebro län finns för många revir för att det ska vara socialt och biologiskt hållbart. Jag beklagar innerligt att de många förberedelser som gjorts nu går om intet, vilket får stora konsekvenser för boende och näringar på landsbygden. Gör om och gör rätt, säger Helena Vilhelmsson i sitt pressmeddelande.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev