lördag 22 juni

Vem ska leda jaktlagsutredningen?

Den 19 juli beslutade regeringen att tillsätta en utredning som ska se över hela den svenska jaktlagstiftningen. Ett första delbetänkande ska lämnas om elva månader, i augusti 2013. Men ännu har ingen utredare utsetts.

 

Vid en pressträff på Rosenbad den 19 juli berättade landsbygdsminister Eskil Erlandsson om regeringens beslut att tillsätta en utredning som ska se över hela den svenska jaktlagstiftningen. Det enda som inte ingår i uppdraget är de delar som berör älgen och älgjakten.

Oavsett detta undantag är det ändå en mycket omfattande uppgift, då en liknande översyn av svensk jaktlagtstiftning inte gjorts sedan 1938. Det är också från detta år som stora delar av den nuvarande lagstiftningen härstammar.

 

”Inom en nära framtid”

Ett första delbetänkande i utredningen ska lämnas till regeringen redan i augusti nästa år, alltså om elva månader. Utredningen ska vara klar i december 2014.

Jag kommer att fatta beslut om vem som ska leda utredningen inom en nära framtid, sade Eskil Erlandsson till Svensk Jakt den 19 juli.

Men trots att två månader har gått sedan regeringsbeslutet har ännu inte någon utredare utsetts.

När Svensk Jakt på fredagen frågar landsbygdsministern om när detta kommer att ske blir svaret:
I närtid.

Svaret på frågan om vem som ska bära ansvaret för denna oerhört viktiga utredning dröjer således ytterligare en tid. Hur länge återstår också att se.

 

Läs tidigare artiklar:

Utredning tillsätts: jaktlagstiftningen ses över

Jägareförbundet: ”Stort behov av helhetstänkande”

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev