onsdag 17 april

Vargjaktsbeslutet i Dalarna står fast

Förvaltningsrätten i Falun har avvisat föreningen Nordulvs överklagande av Naturvårdsverkets beslut om att inte stoppa den nu pågående vargjakten i Dalarna.

Rätten har grundat sitt beslut på Kammarrättens dom när det gällde vargjakt i Värmlands och Örebro län, och paragraf 58 i jaktförordningen som säger att beslut inte kan överklagas längre än till Naturvårdsverket.
– Vi anser att den paragrafen gäller, säger lagman Johan Montelius vid Förvaltningsrätten i Falun.

Nytt jaktbeslut
Det var den 16 januari som länsstyrelsen i Dalarna tog ett nytt beslut om licensjakt på varg, efter att det första jaktbeslutet stoppats av Naturvårdsverket.
Det nya beslutet avåg jakt på totalt sju vargar i reviren Olsjön och Sången. Jakten startade 24 januari. Sista jaktdag, om inte licensen fyllts innan dess, är 15 februari.
Bland annat föreningen Nordulv överklagade jaktbeslutet till Naturvårdsverket och begärde inhibition av jakten. Det tillbakavisades av Naturvårdsverket, som fastställde länsstyrelsens beslut. Nordulv gick då vidare till Förvaltningsrätten i Falun.
Rätten har den 23 januari avvisat överklagandet.

En varg till
Den 26 januari ändrade länsstyrelsen sitt beslut för Olsjöreviret. Ändringen innebar att jaktområdet minskas, men att tilldelningen höjs till fyra vargar, totalt åtta i Dalarna. Av dessa har hittills fem fällts.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev