Tips om illegal vargjakt efterlyses

Torsdagen den 17 mars upptäckte länsstyrelsens naturbevakare att förföljelsejakt på varg skett i trakterna kring Dokkasberg i Överkalix kommun.
Nu efterlyser polisen tips kring händelsen.

Det var i torsdags förra veckan som länsstyrelsens naturbevakare fick tips om att en varg förföljts av personer på skotrar i upp till två mil, vid Dokkasberg utanför Överkalix.
Vi vill ha tips om vem i hela fridens dagar som har betett sig på det här viset. Det är inte acceptabelt, säger Lars Lundman vid Polisen till Norrländska Socialdemokraten.
Under helgen har polis och naturbevakare arbetat med ärendet, bland annat genom helikopterspaning i området. Spåren visar att vargen förföljts i upp till två mil av minst en skoter, möjligen flera.
Det är personal ute nu och försöker ringa in var vargen är. Vi har inte hittat någon plats där skoterförarna har hunnit i kapp den och kört över den, så förhoppningsvis har den klarat sig, säger Lars Lundman till NSD.

 

Efterlyser tips

I nuläget finns ingen misstänkt gärningsman och polisen efterlyser tips om händelsen. Den som sett eller hört något som kan tänkas ha koppling till det misstänkte jaktbrottet kan kontakta polisen genom att ringa 114 14.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev