Sveriges godaste pizza – ett vilt val
Viltköttet är på frammarsch åtminstone på pizzan. När Pizza-SM avgjordes under matmässan i Kista i februari var kronhjort huvudingrediens på vinnarpizzan.
Svenskt Mästerskap i Pizza avgjordes för tredje gången under matmässan Fast Food & Café i Kista i början av februari. När kampen om den åtråvärda titeln var över stod Tony Gerasovski från Pizzeria Fazana i Nyköping som segrare. Hans bidrag, Hjort är Gjort, bär i allra högsta grad viltstämpel.
SM-silver blev guld
– Jag deltog i tävlingen även i fjol och slutade då tvåa med en pizza med bisonkött. I år provade jag med en annan typ av viltkött som huvudingrediens, så det var riktigt kul att få vinna nu, berättar Tony Gerasovski för Svensk Jakt.
Hängmörad kronhjort
Vinnarpizzans botten är gjord på sex sorters mjöl och tomatsåsen är ett långkok på Pelatitomater, socker, lök, vitlök, oregano, basilika, salt och peppar, medan osten är en blandning av Arla Riddarfilé och Arla Red Label Mozzarella. Toppingen består av hängmörad kronhjort marinerad i honung och ingefära. Dessutom toppas pizzan med blancherad palsternacka i vit balsamico, skogssvamp, soltorkade tranbär, sörmländska lingon och den avslutas med mangold, senapskål, basilika och koriander.
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.