Sköt attackerande björn – misstänks för jaktbrott

En jägare sköt en stor björn på fredagen i Sörsjön, Dalarna. Björnen attackerade två jägare och var bara drygt en meter från den ene jägaren när skottet avlossades.
Polisen utreder nu om jägaren gjort sig skyldig till grovt jaktbrott eftersom det inte återstod någon björn på tilldelningen i området.

Jägarna var ute på älgjakt vid niotiden på på fredagsmorgonen. De gick med varsin hund i ett område öster om byn Sörsjön.

En av hundarna fick kontakt med en björn, som följde efter när hunden återvände till sin förare. När björnen fick syn på jägaren attackerade den omedelbart. Jägaren sköt ett skott mot björnen, det är dock oklart om skottet träffade.

Den var nog bara en och en halv meter från mig när jag sköt. Jag blev väldigt rädd och ramlade baklänges, berättar jägaren för SVT Gävledala.

Den andre jägaren var inte långt därifrån och hörde skottet. När han inte fick tag på sin jaktkamrat via kommunikationsradion sprang han mot den plats där han hörde skottet.
När han kom dit anföll björnen honom istället. Han sköt då mot björnen, och lyckades fälla den.
Jägarna uppskattar vikten på den stora björnen till runt 250 kilo.

 

Polis på plats

Polisen har varit på skottplatsen och inlett en förundersökning om misstänkt grovt jaktbrott.

I ett sådant här fall rubriceras alltid det inträffade som ett misstänkt jaktbrott men visar det sig att det handlar om ett angrepp och att skytten skjutit i självförsvar läggs med största säkerhet utredningen ner säger Sven-Åke Petters vid Dalapolisen, till Dalarnas Tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev